Projekt ma na celu
zapobieganie otyłości oraz redukcję spożycia fast food’u wśród uczniów. Uczniowie zostaną zapoznani z istotą zdrowego odżywiania się, a w szczególności z ważną rolą owoców w codziennej diecie.
Uczniowie z różnych szkół w Europie będą robić wywiady, sporządzać kwestionariusze, a także prezentować zebrane dane w formie wykresów i diagramów, ilustrując zwyczaje spożywania owoców w ich środowisku.
zapobieganie otyłości oraz redukcję spożycia fast food’u wśród uczniów. Uczniowie zostaną zapoznani z istotą zdrowego odżywiania się, a w szczególności z ważną rolą owoców w codziennej diecie.
Uczniowie z różnych szkół w Europie będą robić wywiady, sporządzać kwestionariusze, a także prezentować zebrane dane w formie wykresów i diagramów, ilustrując zwyczaje spożywania owoców w ich środowisku.
Powstaną liczne plakaty, broszury,
prezentacje, krótkie filmy, pamiętniki, albumy, itp. Partnerzy wyjdą również w
teren, obejrzą sady, będą zbierać owoce, wezmą udział w różnych konkursach. Pod
koniec zorganizowany będzie festiwal owoców, a w jego czasie akcja robienia
soków, podczas której rozdawane będą ulotki o otyłości, skutkach spożywania
fast food’u i zaletach
spożywania owoców. Uczniowie wcielą się w role owoców w czasie przedstawienia
teatralnego.
Wszelkie efekty pracy nad zadaniami
projektowymi zostaną umieszczone w „Muzeum owoców” w każdej z partnerskich
szkół. Szkoły wymienią się niektórymi produktami, aby wzbogacić swoje wystawy.
Dzięki temu powstanie „Europejskie Muzeum Owoców” w każdym z partnerskich krajów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz