poniedziałek, 17 września 2012




       Projekt ma na celu
zapobieganie otyłości oraz redukcję spożycia fast food’u wśród uczniów. Uczniowie zostaną zapoznani z istotą zdrowego odżywiania się, a w szczególności z ważną rolą owoców w codziennej diecie.
Uczniowie z różnych szkół w Europie będą robić wywiady, sporządzać kwestionariusze, a także prezentować zebrane dane w formie wykresów i diagramów, ilustrując zwyczaje spożywania owoców w ich środowisku.
           Powstaną liczne plakaty, broszury, prezentacje, krótkie filmy, pamiętniki, albumy, itp. Partnerzy wyjdą również w teren, obejrzą sady, będą zbierać owoce, wezmą udział w różnych konkursach. Pod koniec zorganizowany będzie festiwal owoców, a w jego czasie akcja robienia soków, podczas której rozdawane będą ulotki o otyłości, skutkach spożywania fast food’u i zaletach spożywania owoców. Uczniowie wcielą się w role owoców w czasie przedstawienia teatralnego.
Wszelkie efekty pracy nad zadaniami projektowymi zostaną umieszczone w „Muzeum owoców”     w każdej z partnerskich szkół. Szkoły wymienią się niektórymi produktami, aby wzbogacić swoje wystawy. Dzięki temu powstanie „Europejskie Muzeum Owoców” w każdym z partnerskich krajów.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz